6 села от севлиевското кметство Стоките са лишени от правото да гласуват

share

Сложен казус лиши избирателите в 6 съставни села от севлиевското кметство Стоките от правото да гласуват за кмет на кметството. Има напрежение сред избирателите в тях, предаде  БНР.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1160

Председателят на Общинската избирателна комисия в Севлиево Павлина Гатева обясни, че за тези села не получили секционните протоколи за този вид избор и оттогава водят телефонни разговори с ЦИК:

"Последно вчера, разбираме, че няма да ни предоставят такива протоколи, като не ни се дава официална информация от ЦИК. Проблемът е със съставните село, но това не е проблем на Общинската избирателна комисия. Липсата на официален отговор на нашите писма и от всички заинтересовани страни нагоре по веригата, визирам ЦИК и администрацията на Министерския съвет, говори, че те или нямат яснота, което за мен е така".

Има напрежение сред жителите на шестте села, от които 179 са избиратели.

Над 15 000 служители на МВР следят за опазването на обществения ред

Те считат, че правото им на избор не е зачетено. От Общинската избирателна комисия не се ангажираха да коментират в какво се състои проблемът, но уточниха, че в тези села са избирали кмет на кметство на предишен вот, но при други обстоятелства.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1160

Водещи новини

Още новини