В Плевен ОИК започва обучение на над 1400 членове на СИК-овете

Булфото
share

Във връзка с работата на членовете на секционните избирателни комисии сме подготвили обучения в рамките на последната седмица преди изборния ден, каза през БНР председателят на ОИК в Плевен адвокат Ярослав Димитров.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1160

Обученията ще бъдат 6 и всеки член на СИК ще може да ги изслуша. Продължителността им ще е около час и половина. 1411 са членовете на комисиите в областта, посочи Димитров в интервю за предаването "Преди всички".

Дни преди местния вот – изборни атаки през фалшиви профили, страници и групи в социалните мрежи

По думите му те ще получат и заплащане за преминатото обучение. Имаме предвидени обучения дори на 27-ми, каза председателят от ОИК и изрази надежда да са единични бройките на хора, които ще се включат като членове в последния момент.

По думите му няма сериозни проблеми, които не търпят отстраняване. Работим традиционно добре с останалите институции, ангажирани в изборите, подчерта Димитров и добави, че имат подготвен оперативен план от общината.

До момента има 2 сигнала за нарушения - за агитационни материали, които не са поставени на съответните места. "Имаме образец, по който да съставяме актове на съответни нарушители, които по-късно да бъдат образувани в наказателни постановления със съответните глоби", каза председателят на ОИК - Плевен.

Той призова политическите субекти да запазят добрия тон в кампанията на агитацията с плакати да бъде на съответните места.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1160

Водещи новини

Още новини