Кметът на р-н "Лозенец" Константин Павлов: Парапетът на ул. Света гора е с нов вид!

Фейсбук
share

Парапетът на ул. Света гора е с нов вид! Това съобщи във Фейсбук Константин Павлов - кмет на район Лозенец. 

С помощта на БКС към район Лозенец и доброволци от квартала освободихме от саморасла растителност и боядисахме парапета на стълбището на улицата. Подрязахме всички храсти и клони, които стърчат и пречат на пешеходците, желаещи да се възползват от наличието на парапет. Почистихме ръждата и нанесохме новата боя.

Кметът на р-н "Лозенец": За София са необходими бързи, по-малко бюрократизирани и по-електронизирани услуги

Под сянката на дърветата е приятно за работа, настроение също не липсваше. Остана даже време да поговоря с граждани, които се вълнуваха от проблемите на района.

Понеже най-честите въпроси логично бяха свързани с пресичането на бул. Св. Наум, ще спомена и тук – проектът за повдигната пешеходна пътека е одобрен, подсигурен е със средства и е възложен за изпълнение от Столична община.

Липсата на капацитет при строителните фирми и дефицитът на работна ръка през летния сезон изглежда са най-вероятната причина реализацията на повдигнатата пътека все още да чака ред. Ангажирам се да направя всичко възможно този малък, но важен за района проект да не чака повече.

Това не е първата акция, която район Лозенец провежда съвместно с доброволци. Ще напомня за премахването на висящи кабели на фасади по ул. Милин камък и ул. Крум Попов, както и на улица Кокиче, почистването на коритото на р. Аджибарица, традиционното поставяне на капани срещу кестенов молец, което тази година отпадна поради продължителните дъждове.

Имаме и други заявки за съвместна работа между община и доброволци, така че желаещите да се включат в тази форма на гражданска активност ще имат възможността да се присъединят и да подпомогнат по-добрия облик на квартала!

Водещи новини

Още новини