Кметът на р-н "Лозенец": За София са необходими бързи, по-малко бюрократизирани и по-електронизирани услуги

  • 17 август 2023 09:00

  • 269
  • 2
Кметът на р-н "Лозенец": За София са необходими бързи, по-малко бюрократизирани и по-електронизирани услуги
© Фейсбук

За София са необходими бързи, по-малко бюрократизирани и по-електронизирани общински услуги, по-добро сметосъбиране, по-добра поддръжка на парковете и основната инфраструктура в града. Това заяви пред БНР Константин Павлов - кмет на район "Лозенец" и кандидат за нов мандат.

Той напомни, че ГЕРБ управляват столицата от 18 години. И призна, че има постигнати някои неща. При други обаче има проблеми - сметосъбирането, почистването, поддържането на зелените площи. Районният кмет на "Лозенец" отбеляза, че за тези години не са се намерили пари за нови паркове. Павлов изброи нещата, които самият той е успял да направи за своя район. 

Ето кои са кандидатите за районни кметове от коалицията зад Васил Терзиев

Истинската власт е в общинските съвети, защото те определят бюджетите и взимат решенията за сделките, те подкрепят една или друга стратегическа посока за развитие на града, подчерта той в предаването "Преди всички". Според него "дясното" в София не се разцепва

"В момента трябва да водим разговор за общината, защото след 18 години имаме шанс да водим разговор за това в какъв град искаме да живеем и накъде да върви той. Вместо това се занимаваме с ненаписаното си домашно за Държавна сигурност и за отминалия преход", коментира Константин Павлов.

Според него има "непочтено опериране" с тази тема с цел да се отклони вниманието от истинските проблеми на София. А неговата цел е: 

"Работим за бъдещето, искаме градът да работи добре и искаме да приключим с наследството на ГЕРБ". 

С ускорени темпове трябва да продължи строителството на детски градини, смята Павлов по друг наболял проблем. Според него обаче трябва да има комплексен подход

"Финансовият модел така е структуриран, че само големите градини могат да се самоиздържат, малките страдат", отбеляза той.

Въпросът с обезщетенията за неприетите деца в детско заведение беше на ДБ и съм радостен, че той беше възприет, но това беше реализрано по най-бюрократичния и неуважителния начин към родителите, каза още Павлов и добави: "Една принципно добра идея, но не беше реализирана добре". 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
269 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
What

2023.08.17 | 09:53

2
Само да кажем че Лозенец не е цяла София. Две.ба и реститутите дърти.

2023.08.17 | 09:40

1
Олигофрен тлъст, езерото на Баучер и Якубица е от епохата на ранното СДС, докога?

Добави коментар

Водещи новини