Делян Добрев: Благодарен съм, че сме във валутен борд, защото ПП щяха да започнат да печатат и пари

Кадър: БНТ
share

Въпросът със VII и VIII блок в АЕЦ „Козлодуй“ е решен. Скептичен съм относно смесването на руско и френско оборудване в АЕЦ „Белене“. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково Делян Добрев в предаването „Референдум“ по БНТ.

Той взе участие в предизборен дебат.

Той заяви, че длъжниците на народа, заради ситуацията с цените ги нямало в студиото Продължаваме промяната. „Инфлацията започва да нараства от първия път, когато Асен Василев става служебен министър на финансите. Неговите бюджети доведоха до 12 млрд. лева дупка в бюджета“, подчерта той.

Ивайло Мирчев: ПП-ДБ ще работи за по-високи доходи, данъците няма да се вдигат

„Аз съм много благодарен, че сме във валутен борд, защото Промяната щяха да напечатат и пари, както стана през 1997 г.“, посочи Добрев. 80% от българите не се хранят вече добре, налага им се да се лишават от храна, цитира данни той.

„Малкият и средния бизнес получиха компенсации за скъпата електроенергия. Ако ги нямаше тези помощи много от бизнесите щяха да фалират. От тези компенсации няма нито една стотинка от държавния бюджет. Това са средства от енергийните предприятия, които сме върнали към бизнеса“, уточни Делян Добрев.

„Не разбирам защо служебният кабинет отказва да води война с търговските вериги, който буквално обират българския производител. Война с тях трябва да се води. Не е нормално да се слага 100% надценка на стоките на българските производители“,смята представителят на ГЕРБ.

По думите му минималната работна заплата трябва да се определя от Тристранния съвет. „Ние сме против каквото и да е вдигане на данъците, както и облагането на богатите с 33% допълнително“, изтъкна Добрев.

„Миналата година по време на управлението на Промяната отчитаме печалба от минус 0.4%. Къде са парите?“, попита той и добави: „Не построиха нито един метър магистрала за две години управление. Знаете ли защо не строят? Защото ще се види, че строят по-скъпо и некачествено“, смята той.

„Ние ще подкрепим правосъдната реформа. Ще се опитаме да задоволим всички капризи на ДБ и Крум Зарков, въпреки, че постоянно си менят идеите“, увери Делян Добрев.

Според него вече е ясно, че единствената партия, която ще остане в изолация след изборите ще е ПП.

 

 

Водещи новини

Още новини