Политолог: С обединението на ПП-ДБ интригата за първото място се завърна

БНТ
share

Демотивацията на част от гражданите, защото не виждат решаване на политическата криза. Това ще натиска активността надолу. Това коментира политологът Даниел Ганев в предаването “Денят започва” по БНТ. 

Според него има фактори, които ще повишат избирателната активност. По думите му обединението на ПП-ДБ интригата за първото място се завърна.

Когато има такава битка електоратите се мотиварат. Не виждам структирна промяна в нагласите, като изключим обединението, което в предишния парламент имаше по-голям сбор ако ги съберем. Ако избрем близко до 48-то Народно събрание не виждам решение на политическаат криза, посочи Ганев. 

Не съм привърженик да се обвинява президента и служебното правителство, че упражняват свръхправомощия, които сами са взели. В момента, в който политическите партии съставят кабинет на следващия ден неограничената власт на президента и служебния кабинет се изпаряват. Служебният кабинет няма мнозинство зад себе си в парламента. Те са с ограничен хоризонт на действие, каза още политологът.

ПП - ДБ: С номер 12 ще бъдем на първо място на 2 април

Според политологът Даниел Смилов не се очаква в рамките на предизборната кампания да се разгърнат социални протести. 

Технологичните обединения дават сигнал, че генерира за тях позитивни резултати. Те излязоха на първо място, треда им е възходящ. Не с голяма стъпка, но дава позитиви. По съдържание тези избори ще зависят кой аргумент ще надлее. България има нужда от промяна в ключови сектори, като борната с корупцията. Това са аргументи на ПП-ДБ. От друга страна ГЕРБ, че това не са толкова важни въпроси или да кажат, че има други неща като инфлацията. Българина не се интересува колко са откраднали по половин милиард, а какви са цените, допълни Смилов. 

Водещи новини

Още новини