Бойко Борисов: „Промяната“ иска да ни довърши, дадох Кирил Петков на съд

Булфото (архив)
share

Бойко Борисов посети град Сандански. Стотици симпатизанти посрещнаха лидера на ГЕРБ с плакат „Бойко, щом си тук, можем всичко“.

"За първи път идвам в тази зала в Сандански, мога да ви уверя че сме направили над 50 такива в България", обърна се той към хората. „Арена Армеец“ е само една от най-големите. Нови големи зали има в София, Пловдив и Бургас, Ямбол. Тук и плувен басейн ще направим. Когато казваха, че ‚хвърлям“ пари през джипката, то това са „хвърлените“ пари. Или за АМ „Струма“ са хвърлените пари? Щяхме да сме минали Кресна, а сега най-големите мостове и съоръжения стоят 2 години. Защо хората трябва да пътуват през Кресна 40 минути? Защо? Защо стоите, защо не затворихте пътищата. Парите ги бяхме оставили. Защото дойдоха двама от Харвард да ни научат. Последният ден Сандов зачеркна целия проект за „Струма“, защото на Киро баща му така казал. Сега, ако на 2.10 не сме с голям процент разлика, ще изгубим парите за „Струма“, а Кресна никога няма да я има", категоричен бе Борисов. 

Бойко Борисов: От президента зависи дали ще осигури честни избори

"Те ви обират всеки ден. По 30 милиона лева на ден ви бъркат в джоба. По 30 млн. лв. на ден отиват в Швейцария. Говорим го от месеци. Промяната ми откраднаха и „промяната“ от плаката. Всеки ден говорят лъжи! При износител на основни храни като жито и слънчоглед – при нас най-скъпо. И ток имаме – пак най-скъп. ГЕРБ има най-добрите експерти. Най-младите и умните хора са при нас. Делян Добрев е учил в Америка с Асен Василев, но не се научи да прави схеми като него. Всяка седмица теглиха по 500 млн. лв. За две години нишо хубаво не се случи, освен това, което ние оставихме. Църкви, джамии, манастири. От какво не са доволни хората от ГЕРБ?", попита той. 

Бойко Борисов: Мога да помогна и сега

"Винаги може по-добре – затова и имаме млади кадри, които се учат. Държавата обаче не е училище. Няма оправяне като се изхарчат милиарди. 2 години Хемус щеше да върви със Струма, която вече щеше да се завършва. Кръстихме си програмата за управление „План за възстановяване след кризата“ – хаос във всичко, когато я четете ще направите информиран избор. Ако „Лукойл“ не искат да свалят бензина на 2.20 лв., то ние ще им наложим левче мито. 12 години беше така. Не два дни. Както го правихме 12 години – така ГЕРБ ще го направи отново. Ще върна и цената на олиото. Можем. Когато българите разберат как „промяната“ се облагодетелства от тях, няма да ги класират нито втори, нито трети. А това са милиарди. България харчи 3 милиарда литра горива на година. По левче по „Трънския“ път 3.5 млрд. лв. Излизат от българия за година. „Промяната“ иска да ни довърши. Европа и Америка вече знаят за измамата на „промяната“. Затова Киро казва всеки път, че американците не могат да го принудят да са в коалиция с ГЕРБ. Чакай бе, Киро – ние не те искаме! Вместо да надградят работата си, за тези две години – нищо. Рашков какво разследва и доказва? Ял съм хора? Чували, пари, банки – лъжи! Затова дадох Кирил Петков на съд. Компроматите са ги правили много добре подготвени хора", завърши лидерът на ГЕРБ. 

Водещи новини

Още новини