Борисов нападна ПП за хакерска атака и обяви: Тяхното правителство обслужваше най-изгодно Русия

share

Когато цитираш факти, те най-трудно се опровергават. Повече от категорично заявих, че искаме 100 процента диверсификация от „Газпром“ и никакъв дългосрочен договор. Абсолютна лъжа е, че съм искал да се продължи договора с „Газпром“. Нашата политика е 100 процента диверсификация от „Газпром“. Няма да ни запушат устата – нито с огромните пари, с които разполагат, нито с наетите им скъпи международни специалисти, нито с организирането на компроматна кампания срещу нас. Ние не сме Северна Корея или Русия, където Фейсбук беше спрян.

Това обяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Заедно с него участие взе и председателят на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев, който съобщи, че комуникационните източници и канали в социалната мрежа Фейсбук на партията са били ударени снощи от тежка хакерска атака.

"Хакнати бяха по-точно три публикации, касаещи ужасяващите злоупотреби, правени в сферата на енергетиката, вноса и износа на газ и сделките, които са правили бившите управляващи. Първото беше описанието на схемата на сделките с газовите посредници. Имаше клип, графична част, в която подробно се обясняваше схемата с посредниците между "Газпром" и "Булгаргаз" и каква е тя. Другото беше разпространена фалшива новина, че г-н Борисов бил казал, че през 2023 "Газпром" трябва да се върне в България. Тотален фейк. Тези три неща - клипът, графиката и фейк новината бяха атакувани снощи. Впечатление направиха съвпаденията в профили, които са изляли десетки коментари и опитите да бъдат блокирани тези новини", разкри Георгиев.

ГЕРБ обяви водачите на листите си за изборите през октомври

 Българска народна банка публикува новата си икономическа прогноза. Брутният вътрешен продукт ще нарасне с по-малко от 2 процента. Бюджетите на Асен Василев не са верни. Изтича финансов ресурс от българската икономика. Това ни казва БНБ. Търговското салдо за първите четири месеца на промяната се влошава с 2 милиарда лева в сравнение с година по-рано. Това ни казва НСИ. Отрицателното търг салдо е достигнало 3,7 милиарда лева с Русия. Вносът ни от Руската федерация по време на санкциите е нараснал с 160 процента. Това ли е откъсването от руската зависимост? Отрицателното салдо с Руската федерация до май 2022 г. е достигнало 4,6 милиарда при 1,2 милиарда за предходната година", добави той.

"Трите партии на „промяната“ са изнесли милиарди в посока Руската федерация. За пет месеца управление на трите партии на „промяната“ България стана три пъти по-зависима от Русия при стокообмена. При санкции. Това ли ни е евроатлантическата ориентация? Това е най-изгодното правителство, обслужващо интересите на Руската федерация. Милиарди са изтекли от България. Какво причиниха на руския президент Путин като изгониха готвачки и чистачки от руското посолство? Дали той няма да го преглътне много лесно, на фона на милиардите, които получават от България", попита Бойко Борисов.

ГЕРБ: Газът пак си е от "Газпром", пак си е руски, но го плащаме с 28% по-скъпо

"Фактурите за газа са истински. Посредниците при сделките с газа са истински. Когато Даниел Лорер каже, че имало пари в бюджета, го питайте защо не върнаха дълговете, а плащаха лихвите по тях. Как теглиш кредит да плащаш лихви при тази инфлация? Считам, че политическите партии трябва да бъдат по-отговорни. Лидерството също е отговорност. Най-големият ни проблем през тези години беше, че нямахме опозиция. Ние нямахме реална опозиция. Сега, когато ние сме опозиция, видяхте каква е разликата. Демокрацията изисква силни управляващи, но и много силна опозиция", категоричен бе Борисов.

Водещи новини

Още новини