Мобилни полицейски екипи са на терен в изборния ден в Търговищко

Булфото
share

В Търговищка област мобилни полицейски екипи са в готовност незабавно да реагират на евентуални сигнали за престъпления против политическите права на гражданите и да извършват прецизни проверки по тях. За това съобщават от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище след началото на изборния ден.

От там допълват, че преди началото на изборния ден в областта не са регистрирани нарушения на обществения ред. Снощи охраната на всички избирателни секции в региона е била поета от полицейски служители, а сутринта секционните помещения са предадени на избирателните комисии. Над 250 служители на МВР са пряко ангажирани с охраната на избирателните секции в региона. Предприети са всички мерки за обезпечаване на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойното и законосъобразно протичане на изборния ден.

Изборният ден в област Търговище започна

В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите, както и хора в явно нетрезво състояние, припомнят от пресцентъра. По решение на СИК председателят на комисията може да поиска съдействие от органите на МВР за възстановяване на реда в помещението. 

Водещи новини

Още новини