Изборният ден в област Търговище започна

  • 14 ноември 2021 08:03

  • 181
  • 0
Изборният ден в област Търговище започна
© NOVINI.BG

Изборният ден в област Търговище започна в нормална обстановка. Отворени са и работят всичките 271 секционни избирателни комисии на територията на петте общини в региона. Общо 117 792 граждани на областта имат право на глас за редовните президентски и предсрочните парламентарни избори, съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ адвокат Диана Игнатова.

В 164 от секционните комисии се гласува със специализирани устройства за електронно машинно гласуване (СУЕМГ), а в 22 секции има по две машини. Сформирани са осем подвижни избирателни секции, четири от които ще обслужват жители на община Омуртаг. В останалите общини ще има по една подвижна секция.

Разкрита е една стационарна секция за гласуване на заразени с ковид граждани, разположена в COVID-отделението на МБАЛ - Омуртаг. Други три са мобилни, - на разположение на избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация.

За първи път своето право да гласуват могат да упражнят и 524 младежи, навършили 18-годишна възраст след извънредните парламентарни избори от 11 юли т.г.

Избори 2 в 1: Гласуваме за президент и нов парламент

В област Търговище 272-ма служители на МВР са ангажирани с външната охрана на местата за гласуване. В Областната дирекция /ОД/ на МВР е създадена организация и са предприети комплекс от мерки за осигуряване на добър обществен ред и сигурност и гарантиране законосъобразното протичане на вота.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
181 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини