Първи реакции след номерата в бюлетините: Борисов ще бъде депутат, а ГЕРБ и ДПС реставрират статуквото

Novini.bg
share

С номер 32 ГЕРБ тръгва към изборите с надежда, оптимизъм и отговорност. Това заяви пред медиите Росен Желязков от ГЕРБ, след като ЦИК оповести номерата на отделните партии за предстоящия парламентарен вот на 14 ноември.

,,Надежда за това, че българите в тези трудни кризисни моменти – моменти, в които нагнетяват напрежение и усещане, че утрешният ден няма да е по-добър, а ще е по-лош от днешния, българите са разбрали кои партии са устойчиви и кои гарантират сигурността и кои сеят популизъм и кои партии се опитаха да внушат, че разрухата е единственото решение за промяната. В следващя парламент ГЕРБ ще бъде основен участник в едно управление, което ще подкрепя промяна, която ще бъде със стъпки напред, а не с крачки назад'', каза още той.

Ще заложим единствено на нашите плюсове. На минусите, на отрицанието, на популизма заложиха тези, които не съумяха в два парламента близо година да съставят устойчиво правителство, което даде възможност да се управлява без програма, без парламент, без виждане, допълни още бившият транспортен министър.

На въпрос кои са партиите на разрухата Желязков отвърна, че това са "тези, които изчегъртваха ГЕРБ".

Ето кои са номерата в бюлетините за изборите

По отношние на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов стана ясно, че той ще бъде народен представител, тъй като е водач на листа.

33 е нашият номер за изборите, лесно се помни. Важното за нас е, че социолозите ни дават ръст в последните месеци, така че ще направим всичко възможно в предизборната кампания, за да станем първа политическа сила, защото ГЕРБ са нашият основен опонент, коментира от своя страна Христо Проданов от БСП.

,,Готвим се за определени законодателни промени, с които да въздействаме на негативното влияние на кризите, защото това е важното за политиката и за следващото Народно събрание, за да сме адекватни на ситуацията, която е доста сериозна'', уточни той.

Най-младият кандидат за депутат в Разградско е на 25 години, а най-възрастният - на 79

Според Мая Манолова номерът няма значение.

В следващото Народно събрание ще трябва да има парламентарна група "Омбудсман", която да следи за подкрепата на българските домакинства и българските фирми в условията на инфлация и растящи сметки. Ще отстояваме да няма нито едно българско семейство или фирма, която да не получи пряка финансова подкрепа от българската държава. Ще има нужда и от биткаджии, защото опитът на ГЕРБ и ДПС да реставрират статуквото е очевиден. Ние сме показали, че не правим компромиси с каузите на хората от площада, заяви един от съпредседателите на коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!".

 

,,Освен това парламентарната аритметика показва, че ние трябва да бъдем част от следващия парламент, за да има мнозинство на промяната и правителство на промяната'', завърши Манолова.

 

От ВМРО споделиха, че са представители на всички български патриоти и на всички българи, които "не искат държавата им да зависи от чужди кръгове и чужди държави".

Числото 15 е добро, но по-важното е кой стои зад него. Важното е, че процедурата беше спазена и оттук-нататък на добър час, гласеше лаконичният коментар на проф. Милена Стефанова, която е част от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата за президент на проф. Анастас Герджиков.

 

,,За нас са важни кандидатите за президент и вицепрезидент, а не номерът. Това е една формална процедура, която трябва да бъде спазена. Оттук-нататък ние тръгваме на избори да популяризираме идеите и посланията на г-н Панов и г-жа Касимова-Моасие. Не мога да коментирам номера, не съм специалист по нумерология. Все пак 19 е число на духовното пробуждане. Нашите послания са напълно ясни – справедливост в българското общество, защото без справедливост държава няма'', посочиха пред журналисти от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Лозан Панов за президент.

 

Числото, което ни се падна, е 25. Няма да се впускам в особени тълкувания. Предстои ни много тежка кампания със сигурност, ще видим и в какви условия, дали ще има някакви ограничения. Като заявка си поставяме първо място, обясниха от ПП "Продължаваме промяната".

Те допълниха, че посланита на формацията за парламентарния вот ще бъдат за повече справедливост, по-малко корупция и по-високи доходи за всички българи, без хора под прага на бедност.

Асен Василев: Не ме блазни премиерският пост, просто искам България, с която да се гордеем

От "Продължаваме промяната" увериха, че до петък, когато е официалният старт на предизборната кампания, ще предоставят програмата и техните приоритети.

Отново съм безкрайно щастлива и развълнувана. Истинският президент на Република България се падна с номер 16 в бюлетината. Любимото число на българския народ, силата на българския народ и рождената дата на моята майка. Безкрайно съм щастлива!, коментира пред журналисти и кандидатът за президент Луна Йорданова.

 

Водещи новини

Още новини