Ивайло Вълчев: Няма как да обещаем на хората, че утре ще се събудят в съвсем нова страна

БТВ
share

"Има такъв народ" направи всички усилия, за да има правителство. Но някак останахме неразбрани в опитите си да покажем, че сме готови да управляваме. В никакъв случай не ни беше страх, защото, ако ни беше страх, нямаше да влезем в политиката. Това заяви в сутрешния блок на bTV бившият депутат от ИТН Ивайло Вълчев.

Той изрази надежда след изборите на 14 ноември партиите на протеста да бъдат по-готови на диалог и увери, че ИТН също ще направи необходимото в тази посока.

Бяхме наивни в най-красивия смисъл на думата, което не носи добри резултати в политиката, която се оказа доста по-мръсна и хлъзгава, отколкото очаквахме. Ние няма да лъжем в предизборната кампания, няма как да кажем на хората, че утре ще се събудят в съвсем друга страна, защото просто ще излъжем, обясни още Вълчев.

На въпрос защо подкрепят Румен Радев за втори мандат той отвърна, че президентът е показал своята солидарност с хората на протестите, което "говори достатъчно".

Любомир Каримански от ИТН: Ние сме млада партия и емоциите дадоха превес над разума

Относно популярния кадър на държавния глава с вдигнат юмрук Ивайло Вълчев отбеляза, че зад този жест са стояли реални думи и действия.

На финала на интервюто бившият депутат бе категоричен, че ИТН не са фалшив герой, защото не обещават неща, които после да не могат да изпълнят.

Водещи новини

Още новини