ГЕРБ - СДС с коментар за изборните резултати: Опитите за "изчегъртване" очевидно са неуспешни

Novini.bg
share

Коалиция ГЕРБ - СДС с коментар за първоначалните изборни резултати. 

Според „Галъп” коалицията ГЕРБ/СДС печели вота с 22.1%. Втора политическа сила е партия „Има такъв народ” със 21.5%. Третото място избирателите са отредили на БСП - 15.1%. Четвърти остават „Демократична България” с 13.7% от гласовете, следвани от ДПС с 12.0 на сто и „Изправи се! Мутри вън!” – с 4.8%.

Тома Биков: Рашков е опасен за демокрацията!

"Благодаря на всички хора, гласували за ГЕРБ - СДС. На фона на сплашвания, това че гражданите са гласували, е висока оценка. Какъвто и да е резултатът - съвсем първи или по-малко първи, за нас е постижение", коментира Томислав Дончев. 

"Българската демокрация е жива, независимо от усилията срещу нас", каза още кандидатът на ГЕРБ.

Опитите за "изчегъртване" очевидно са неуспешни, категоричен бе Дончев. 

Novini.bg

Предстои да видим какви са резултатите от машините, коментира Тома Биков. Той предвиди правителство, което няма да носи политическа отговорност - тип Беров и Орешарски. 

"Пред България се очертават два момента - задкулисно управление и криза. Каквото зависи от нас, ние ще направим така че българското общество да се справи през социална, икономическа и социална криза", допълни Биков. 

ГЕРБ - СДС печели изборите

"След изборната еуфория идва време и за отговорността. Да се види ролята на президента и служебното правителство. Ние няма да предадем нито един честен и достоен гражданин - независимо дали е подкрепил нас или друга партия", категоричен бе Томислав Дончев.  

Според ГЕРБ неприсъствието на Бойко Борисов на брифинга е "силен знак" - без да уточнят за загуба или победа. 

Водещи новини

Още новини