Каракачанов: В Македония се възмутили от предизборния клип на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, но ние пазим родната памет

Bulphoto, архив
share

Разбирам, че външното министерство на Македония се е възмутило от предизборния клип на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ и са видели в него предявяване на териториални претенции заради кадър на Охрид, подплатен с думите „За паметта и българщината“. Само да Ви кажа нещо важно. Да, ние пазим българщината, защото в Охрид и навсякъде из Македония има наши братя и сестри. Честни и достойно хора, които въпреки репресиите се наричат гордо „българи“. Това коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. ВМРО е част от коалицията Българските патриоти, в която влизат и НФСБ и Воля.

Ето какво казва още бившият военен министър за реакциите в Скопие:

Според скопските чиновници „Во напорите за засилување на дијалогот и зацврстување на довербата, сето во функција на унапредување на добрососедските односи, објавувањето на предизборни спотови во кои се изразуваат територијални претензии и еднострани чувства за припадност и присвојување кон друга соседна држава, не е во духот на градење пријателство и почитување на европските вредности, за кои заедно толку многу се заземаме“.

Виждам, че напоследък все повече се интересувате от едностранната коректност спрямо РС Македония, докато пренебрегвате все повече фактите и историческата истина за общата ни история.

Затова нека Ви го кажа така. Да, ние от ВМРО пазим българската памет и пазим българщината навсякъде по света. Пазим паметта и помним, че Охрид е една от най-славните столици на България. Пазим и паметта на Св. Климент – един от най-големите просветители и създател на българската азбука, дала основата на славянската просвета и книжнина. Пазим и паметта на Григор Пърличев, който е български писател, възрожденец и просветител. Пазим и паметта на десетките български възрожденци и войводи, родени и развивали своето дело в интерес на българщината, именно в Охрид.

 

Водещи новини

Още новини