ЦИК глобява партията на Слави Трифонов за изборни нарушения в Пловдив

Булфото архив
share

Глобяват партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ", заради предизборни нарушения в Пловдив, съобщи директорът на Общински инспекторат Борислав Димов, пред "Фокус".

Българският трикольор, който се вее по стълбове по протежението на Асеновградско шосе, на влизане към Пловдив, бе окичен в събота с постери на партията на Слави Трифонов с номера на бюлетината. Сигналът в 16 РИК, общината, прокуратурата и полицията е подаден от работници на ОП „Чистота”.

От избирателната комисия са изпратили проверка на място, като през това време активисти на партията се опитали с клещи да свалят флагчетата, но са били задържани. Постерите вече са свалени, а от партията отричат това да е тяхно дело.

Слави Трифонов коментира успеха на новия кмет на Благоевград, издигнат от ИТН

Довечера, на заседанието на 16 РИК ще бъде взето решение как да се процедура за конкретното нарушение, съобщават от комисията. При тях е входиран и снимков материал.

От Общински инспекторат в Пловдив изчакват решението на 16 РИК, за да определят глобата, тъй като агитационни материали в града може да се поставят само на определени места и то със заповед на кмета.

Лепене на плакати и окачване на знамена, транспаранти и постери на всички останали места може да става с изричното съгласие на собственика на имот. Пловдивската прокуратурата също ще разглежда сигнала с постерите на ИТН, закачени на знамена на входа за Пловдив по Асеновградско шосе.

От пресцентъра на пловдивската полиция засега твърдят, че нямат информация за нарушението.

Водещи новини

Още новини