Делян Добрев: Осъдих Елена Йончева

Кадър БНТ
share

Осъдих Елена Йончева, с което изчистих името си. Енергетиката ще е сферата, която ще се промени най-много в следващите 10 години. Това отговори Делян Добрев от ГЕРБ на въпрос защо отново се кандидатира за депутат.

Той заяви, че има голям брой номинации от структурата на ГЕРБ в Хасково. Добрев смята, че Елена Йончева го е атакувала, за да стане евродепутат. По въпроса с кумгейт съобщи, че съдът е наредил Йончева да му изплати обезщетение.

Една от най-важните теми за него е да продължи санирането, но не само на блокове, а и на къщи: „Всяка година домакинствата, които са санирани, спестяват 200 милиона лева“.

Делян Добрев: ГЕРБ е единствената партия, която ясно казва, че няма да увеличава данъците

По темата с АЕЦ Белена Добрев съобщи, че проектът би бил осъществен, ако има частен инвеститор: „След 10-15 години ще има все повече малки фотоволтаични системи, а не толкова изграждане на нови АЕЦ“.

Той беше категоричен, че мините ще останат в миналото, защото електроенергията от ТЕЦ-овете на въглища ще бъде облагана с данък, заради замърсяването. Като алтернатива на заетите в този сектор посочи програми за преквалифициране.

„Във всяко управление има грешки, но ние не чуваме по-добри решения, дори не чуваме никакви решения“, завърши Добрев.

Водещи новини

Още новини