Първан Симеонов с изненадваща прогноза за изборите

Кадър: Нова телевизия
share

Вирусът на COVID-19 за съжаление отдавна е и политика и то в целия свят. Науката в момента задава повече въпроси, отколкото да дава отговори. За цяла година с вируса, науката толкова грешни стъпки с вируса направи, че вся повече паника, отколкото ирационално говорене. Призовавам всички да спазват мерките. Това заяви изп.-директор на Галъп Интернешънъл и политолог Първан Симеонов в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Това масирано заливане с информация отблъсква хората. По-големият проблем е, че част от лекарите откровено споделят догадки. Трябва да им се напомни, че е по-добре да мълчат“, добави той.

Говорителят на ЦИК: Тези избори ще са тест за нас

„Много по-удачно е да се направят информационни клипове и да се агитират хората. Заливането с информация по темата предизвиква ступор, хаос и паника. Прекалявайки с това, постигаме обратен ефект, предупреди той, но уточни, че животът и здравето трябва да са ценност номер едно.

„Ще ни се наложи да живеем мъдро с този вирус“. „Това ще се отрази лошо на активността по време на изборите. Възрастните хора са по-уплашени и в по-голяма степен може да ги откаже да гласуват. Вирусът ще удари опозицията“, прогнозира Симеонов. Според него по-ниската избирателна активност може да доведе до оспорване на легитимността на изборите. „Ако изборите са утре очакваме 3 милиона гласоподаватели да гласуват. Това е над 50% от имащите право на глас“, прогнозира Първан Симеонов.

„Ако разпространението на вируса е с много сериозни размери, активността ще намалее“, каза политологът.

Прогнозите сочат, че ГЕРБ се съвземат и изпреварват БСП. В следващия парламент ще наблюдаваме формулата 5+2. Присътвието на лекари в листите може да поднесе изненади, изрази мнение той. 

„Периодично българското общество се нуждае от промяна. Борисов също дойде на власт в голяма подкрепа. Друга линия ще бъде патриотичният вот. За периферията ще се протягат страшно много играчи“, заяви още Първан Симеонов.

Водещи новини

Още новини