Горан Благоев: Цветан Цветанов израсна много за 2 г.

БНТ
share

Близо 30 години отстоявах обществени и национални каузи като журналист и мисля, че може би е време да ги отстоявам и като политик. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ кандидатът за депутат от „Републиканци за България“ Горан Благоев.

Мисля, че невинаги журналистиката, която традиционно смятаме за четвърта власт, има много полезни ходове в момента в България, заяви той.

Направил съм своя избор след няколко срещи и разговори с Цветан Цветанов. Цветан Цветанов е двигателят на партията. Той е човек, който работи. Това е партията, която най-пълно съответства на моите идеи, които съм отстоявал през активния си живот – неизменното място на България в Европа, евроатлантизма, посочи Благоев.

Цветан Цветанов не е част от статуквото близо две години. За тези две години той много израсна и като изказ, и като поведение, отбеляза кандидатът за депутат от „Републиканци за България“.

Цветанов: Днес за съжаление виждам и разбирам, че ГЕРБ и ДПС са едно цяло

Ние сме единствената партия, за която има яснота кой я финансира – Павел Вълнев, подчерта Горан Благоев.

Главният опонент на „Републиканци за България“ е всяка политическа сила, която се опитва да отклони България от нейния естествен евроатлантически път. Съюзниците на партията ни, ако бъдем поканени да участваме в правителството, са въпрос на преговори, но виждаме своите съюзници в дясната част на политическото пространство. В ситуацията, в която България се намира, сме длъжни да намерим общия език, тъй като трудните времена след пандемията тепърва предстоят, каза още Благоев.

Водещи новини

Още новини