Анастасов: Цветанов стоеше пред вратата на ДПС за подкрепа

Булфото, архив
share

Трябва да се върне нормалността в българската политика, която от 10 години се води на принципа "харесвам - не харесвам". Това заяви зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов. Той бе категоричен, че ДПС ще работи за по-доброто бъдеще на страната, за да се утвърдят европейските политики. 

Станислав Анастасов не разкри обаче много около подготовката на партията за изборите. Потвърди, че депутатът Делян Пеевски има номинации.

"Г-н Пеевски имаше една много важна роля в началото на пандемията. Той направи много голям жест тогава, когато държавата се забави. Г-н Пеевски е съвносител на много законопроекти", отбеляза Анастасов.

Той подчерта, че г-н Пеевски е колективен играч.

Относно изказването на почетния председател Ахмед Доган по повод отказа му от номинации, Анастасов коментира:

"Д-р Доган каза каквото имаше да каже, той 9 години не участва в активната политика вече. Не бих си позволил да тълкувам думи на д-р Доган. Последно се видяхме в Росенец".

Зам.-председателят на ДПС отговори и на нападките на Цветан Цветанов. Той отбеляза, че, за да се отдели време за бившия втори в ГЕРБ, трябва да се види неговото минало.

Павел Вълнев: Не могат да се сравняват Цветанов и Борисов

"За г-н Цветанов има много неща, които трябва да се изговорят. Г-н Цветанов беше човекът, който стоеше пред вратата на ДПС да иска подкрепа", отбеляза Станислав Анастасов.

Той настоя, че ДПС се давали подкрепата си само за политики относно устояването на евроатлантическите ценности на България.

Водещи новини

Още новини