Йорданка Фандъкова: Днес София показа, че е дясна

Novini.bg
share

Благодаря на всички, които излязоаха да гласуват, благодаря специално и на всички, които подкрепиха моята кандидатура. Това за мен означава много голяма отговорност. Днес София показа, че е дясна. Искам специално да поздравя за добрите резултати партиите от коалиция Демократична България, както и независимия кандидат Борис Бонев. Това каза на брифинг кандидатът на ГЕРБ/СДС за кмет на София Йорданка Фандъкова, предаде репортер на Novini.bg.

Софиянци показаха, че имат вярната преценка и искат развитието на София да продължи. За мен е много важно в Столичния общински съвет да има дясно мнозинство, което да гарантира прозрачност и откритост, да гарантира реализация на проектите за развитие на София. Надявам се, че и следващата седмица софиянци ще излязат, защото този избор в важен за развитието на града София - заставаме с ясни решения, с конкретни проекти, заяви Фандъкова.

На балотажа ще разчитам най-вече на подкрепата на всички софиянци, с които заедно работихме толкова години, показахме, че София може да се развива, и които искат това развитие да продължи. Готова съм на разговори с десните партии, защото софиянци показаха, че има прагматични, добри решения в техните програми и е съвсем естествено да продължим в тази посока, посочи кандидатът за кмет на ГЕРБ/СДС.

За 10 години управление сме направили много, но сме направили и пропуски. Направила съм своите изводи и съм готова да направим промяна в работата. Така разчитам и посланията на хората, това чувам и с разговорите с тях. Наистина им благодаря от сърце и се надявам, че следващата неделя ще излязат отново и ще потвърдят желанието за развитие на нашия град, заяви Йорданка Фандъкова.

Попитана дали ще излезе на дебат с Мая Манолова преди балотажа, Фандъкова коментира: "Мисля, че бях много ясна през цялата кампания – с проектите, с решенията за града. Не се крия зад празни приказки и общи думи, явно хората имат нужда от това. Ще продължа по същия начин, така работя, хората ме познават. Бях не един на дебат и с г-жа Манолова, и с останалите кандидати. Не се крия, не се страхувам от нищо. Ще ви информирам по какъв начин ще структурираме кампанията".

В отговор на въпрос има ли пробив в София, щом Мая Манолова е на балотаж, Фандъкова каза: "Резултатите много ясно показаха волята на софиянци. Аз вярвам в тяхната интелигентност, в техния разум и прагматизъм, защото изборите за местна власт са избори за конкретни решения за София, а не за празни приказки. Също така вярвам, че софиянци не могат да бъдат лесно манипулирани с думи за промяна, когато става дума за подмяна".

Водещи новини

Още новини