Кандидатът за кмет на р-н ''Триадица'': Детските градини и училищата са ни приоритет

share

Не сме оставили нито един от кварталите в район ''Триадица'' без внимание. Изградихме две изцяло нови улици – ул. ''Княз Борис I'' и ул. ''Цар Асен''. Освен това бе извършен цялостен ремонт на ул. ''Алабин'' и ''Солунска''. Изградихме над 25 000 кв м тротоари. Всеки един квартал в района има огромно значение и ние не подценяваме проблемите на един квартал за сметка на други. Това заяви в студиото на Izbori.bg кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на р-н ''Триадица'' Николай Терзиев.

,,В ж.к. ''Манастирски ливади'' изградихме главен канализационен клон 3, т.е. вече имаме 3 напълно изградени канализационни клона. В момента водим и преговори за придобиване право на строеж за изграждане на ново училище в квартала. Освен това имаме готов проект за линеен парк, който да бъде свързан с Южния парк'', посочи Терзиев.

,,Проблемът с паркирането е проблем и на другите квартали, не само за ''Манастирски ливади''. Но специално в този квартал няма да допуснем строителство на нови блокове, ако за всеки един апартамент не е осигурено паркомясто'', коментира още кандидатът за районен кмет.

Николай Терзиев съобщи, че в Южния парк са изградени както кучешки площадки, така и доста детски, но призна, че желанието на районната управа е да построи поне още една-две детски площадки откъм зоната на ''Бяла черква'', като подчерта, че на територията на р-н ''Триадица'' има 98 детски площадки.

В заключение кандидатът за районен кмет съобщи, че един от основните приоритети за следващия мандат е придобиването на терени за изграждането на нови детски градини и училища.

Водещи новини

Още новини