Арх. Борислав Игнатов: Крайно време е София да бъде превключена на нова скорост

Нова телевизия
share

Битката наистина е жестока и това показва важността на тези избори. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия кандидатът на Демократична България за кмет на София архитект Борислав Игнатов.

От моите срещи с хората по улиците виждам страхотна подкрепа, вървим напред, добави архитект Игнатов.

Борим се за всеки глас с ясна програма, конкретни мерки, кито са технически в същината си. Основното, което ни разделя с другите кандидати, е, че ние назоваваме основния проблем – корупцията. Единственият начин това да бъде решено в съвременния свят е абсолютна прозрачност с инструментите на съвременните технологии – дигитализация на обществените поръчки. Този инструмент ще спомогне чисто технически да е невъзможно подправянето на данните в самата оферта. Ще въведем и електронно обсъждане на заданията. Това ще гарантира честно състезание, заяви кандидатът на Демократична България за кмет на София.

Заседанията на Общинския съвет и всички комисии ще бъдат предавани на живо онлайн, а след това ще има електронни протоколи от заседанията. С дигитализацията ще се въведе отчетност, така че да е ясно къде отива всеки лев, обясни архитект Игнатов.

София се управлява по социалистически през последните 14-15 години чрез задлъжняване на общинските дружества, заяви той, като се обяви за приватизация на "Топлофикация София".

Архитект Борислав Игнатов посочи още, че ще настоява да бъде преразгледан общият устройствен план на София, като мярка срещу презастрояването.

Крайно време е София да бъде превключена на нова скорост и да се развива като другите европейски столици, а не да стои на едно положение, каза още кандидатът на Демократична България за кмет на София.

 

Водещи новини

Още новини