Фандъкова, Манолова, Джамбазки, Игнатов и Бонев в дебат за пътната безопасност и транспорта в София

  • 11 октомври 2019 12:00

  • 2680
  • 19
© Novini.bg

Всички ние сме в движението, отговорността на институциите е голяма. Инфраструктурата е отговорност на Столична община, която изисква сериозна експертиза. В Столична община работят експерти в комисия, а ние сме първата община с външен одит на кръстовищата. Това заяви кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС по време на дебатите по тема транспорт и пътна безопасност.

"Всички елементи на пътната безопасност влияят върху безопасността на движението. Имаме нужда от технологични решения. Трябва да има ограничаване на движението, повдигнати и осветени пешеходни пътеки и зони без движение. Ще има специално звено, което да регулира пътната организация. Камерите и технологиите трудно могат да бъдат подкупени, ще изисквам именно такива мерки. С различни инструменти намалихме ПТП в тунела в “Люлин” и Симеоновско шосе. Ще разчитаме на експерти, с които вече работим. Одитите и анализите на място са отговорност на организация на кмета", разкри още Фандъкова.

"Жертвите на пътя в столицата са десетки, което поставя въпрос, безопасна ли е транспортната инфраструктура. Бих въвела одит на проектите за изграждане на нови елементи за пътна инфраструктура. Ако беше направен такъв одит при ремонта на “Графа” за перките, нямаше да има толкова случаи на пребити хора", коментира още по темата кандидат за кмет за София Мая Манолова.

"Данните за пътната безопасност трябва да са отворени за гражданите. Трябват достъпни и удобни тротоари за майките с колички, улично озеленяване и осветяване и достъпна среда за хората с увреждания", допълни Манолова.

"Бих използвал европейските мерки за безопасността на пътя. Калници и ламарини се оправят, целта е да няма жертви. Трябва коренна промяна в обстановката ма пътя в столицата. Повдигнати пешеходни пътеки и зони без движения са сред основните ми приоритети", разкри кандидатът за кмет на София от "Демократична България" арх. Борислав ИгнатовБорислав ИгнатовБорислав Игнатов е български архитект, председател на Управителния съвет на Камара на.

"Шофьорите не са виновни, виновна е средата. В градски условия липсата на видимост е честа причина за катастрофите. Ако стана кмет ще реорганизирам Центъра за градска мобилност. Трябва да има един център, който обединява НСО, светофарната система, градския транспорт, пожарната и др.", каза още арх. Игнатов.

"Бих поспорил за отговорността на водача", обърна се кандидатът за кмет на София на ВМРО Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – към арх. Игнатов. 

"Ако имаме пиян, надрусан, безотговорен и неграмотен шофьор, няма как да няма катастрофи. Пътната безопасност започва от домашното възпитание, училищното образование, строгият контрол при шофьорските курсове", допълни още Джамбазки. 

"Автомобилите трябва да се изтласкат от централната градска част. Трябва изграждане на такава среда, че кварталите да не стават състезателни писти. Има решение и за кръстовищата - те не трябва да бъдат конфликтни, а по-добре осветени. Пешеходните пътеки трябва да бъдат повдигнати, а над тях камерите строго да контролират движението. По-строгите глоби на тези места ще увеличат пътната безопасност. Градският транспорт трябва да е господар на центъра. Битката е централната градска част да е достъпна и привлекателна за градския транспорт. Би трябвало и влаковете са се свързват с метростанциите. За да се задвижи практиката за ползване на градски транспорт, той трябва да има предимство. Нека има и по-голяма събираемост на глобите от хората, които паркират в нарушение", заяви Джамбазки.

"Инфраструктура, организация и контрол. Предлагам повдигнати кръстовища и пешеходни пътеки, както и по-добре направени тротоари. Камери трябва да изчисляват и средната скорост на движение, не само моментната", завърши по темата Борис Бонев, кандидат за кмет от "Спаси София".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2680 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Petyr

2019.10.15 | 11:52

19

Не мисля, че другарката, която предложи Пеевски и започна аферата в Костинброд, която взимаше 70 хиляди лева годишна заплата като омбудсман и нищо не свърши има какво да предложи на София. 100% партиен кандидат на БС(К)П. Предварително е загубила.Празна лаладжийка. Щяла да направи транспорта бърз и удобен..Хо, хо.
Данчето когато го направи и обнови целия парк с автобуси и тролейбуси, ти ето къде беше https://www.youtube.com/watch?v=QIkz_nQyZv0
Мая Манолова няма шанс за Кмет...Да да ама.

Mitaka

2019.10.15 | 11:51

18

София си има успешен и работещ кмет г-жа Фандъкова, която направи и продължава да прави много за столицата на България. Благодарение на нея София се превърна в един модерен и красив европейски град. Тя е един работещ професионалист, който освен това си ръководи много добре и екипа, с който работи. Мая Манолова да си намери друга работа като и изтече мандата на омбудсман, тя какво ли не работи досега, едно политическо обременено лице и само с политически назначения. Нека си приложи знанията и уменията в друга сфера. Даже сега в речта си казва “трябва да поведа гражданите”! За какво повеждане говори, за лидер на освободително движение ли се кандидатира или за работа в една администрация, която ОБСЛУЖВА гражданите?

Иво

2019.10.15 | 11:50

17

Опитен админ. може да управлява от Уч-ще до Държава. Й.Фандъкова от 1998г. е 7 г., Дир-ор на 73 СОУ „Вл. Граматик“. При Станишев, 2005 г., Фандъкова е Зам.Кмет на София. След 4г., в2009 г. Й.Фандъкова е Мин-ър на МОМН и с.г. с 67% гласове "ЗА" замества Б.Борисов, като Кмет на София. Г-жа Фандъкова печели три пъти избори и администрира, вече близо 14г. (с 4-те г., зам. кмет) София. За, това време Тя и Екипът ѝ превърнаха, най -грозната Столица в ЕС, в красив и горд Европейски Столичен град. Ти, Мая, се оказа "Калинката"- Омбудсман, ПРАВИСТ- МЕНТЕ, без юридическо образование, Балон голям, ама спихнат. Как, "Калинке-Омбудсман", защитаваше ПРАВАТА на нас, Гражданите, на Ужким? Никакъв професионализъм, само логорея. Затова, когато ти водѝ люти, уж битки с Топлофикацията за сметките, длъжниците и частните изпълнители и закони, уж пѝса, се получи, ""напънала се "планината" и родила мишка"", то дори и мишка няма. Подведе Парламента, обществото, че и Борисово рамо, на което плака за прошка. И, сега ти, "Калинке Мая", искаш и да си Кмет на Столицата, най-богатата, но и най -образованата, и претенциозна Община, и за пореден път да измамиш гражданите, като в съюз с овълчените "червено-синьо-зелената и джендерската" антинародни паплачи, да потопите хоботи в бюджета на Столицата. Пари, Власт и Пари!

Ерни

2019.10.15 | 11:47

16

Лая Костинбродска е с московска диплома за уроспия, със специалност, как да обслужва устно дърт партиен член от полит бюро. Учила Е за комсомолска гейша. След промените с тази си диплома е назначена, да обслужва братя Галеви, Фози, Ванко 1, братя Диневи и още хиляди знайни и незнайни червени олигарси ограбили българите, като са ги докарали до абсолютна бедност. Само, как се молеше на Борисов, да я направи омбудсман, когато изпадна в немилост пред Импексовата крадлива сврака.. И за благодарност ухапа Премиера по ръката и хоп, пак в дълбокото, да обслужва същите монополи и червената крадлива олигархия, която сега е свирепо огладняла.. Но е ясно, че Софиянци, няма да предпочетат една червена шаврантия, пред една читава и неопетнена кметица. Кон за червена кокошка, няма как да стане.

Данчето

2019.10.12 | 12:15

15

ХЕМ Е ПО-КРАСИВА,ХЕМ И МНОГО ПО-УМНА!

Йорданка Фандъкова е номер 1!
Йорданка Фандъкова е номер 1!
Йорданка Фандъкова е номер 1!

ХЕМ Е ПО-КРАСИВА,ХЕМ И МНОГО ПО-УМНА!

Ало

2019.10.11 | 17:01

10

Каквото каза Фъндъкова други те го повториха като нови идеи

До Ало

2019.10.11 | 18:24

14

Малко неграмотен ми идваш...

Дела трябват

2019.10.11 | 18:21

12

Не се престаравай, няма смисъл.

Въпрос

2019.10.11 | 18:23

13

Не разбирам, защо всички гербери се изказват просташки и арогантно?

Корал

2019.10.11 | 15:37

6

Не обичам левите, но Манолова е в час.

2019.10.11 | 17:59

11

Мдаа, в час при братя галеви!
От много уроци даже са му изкривили устата на тоя червен, кюстендилски парцал!

Ало

2019.10.11 | 16:59

9

Каквото каза Фъндъкова други те го повториха като нови идеи

????

2019.10.11 | 15:44

8

А,за КОРУПЦИЯТА из "кметските етажи",КОГА?! НАРОДЕ????

Добави коментар

Водещи новини