Фандъкова: 133 жилищни сгради в София се санират по Националната програма за енергийна ефективност

ПП ГЕРБ
share

68 жилищни сгради вече са санирани със средства от Националната програма за енергийна ефективност на територията на София. На други 30 сгради в момента се извършват строителни дейности, а 35 са в процедура за избор на изпълнител. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС, при посещение на обновения жилищен блок на бул. „Европа“ 138 в район „Люлин“ по покана на Съюза на слепите в България. Това съобщиха от ПП ГЕРБ.

На събитието присъстваха председателят на Съюза Васил Долапчиев и кандидатът за кмет на район „Люлин“ Милко Младенов.

В този жилищен блок живеят хора със зрителни увреждания, построен е през 1984г. заедно с известното предприятие „Успех“, в което работят хора с увреждания. На блокът е направено конструктивно укрепване, положени са топлоизолация на фасадите и хидроизолация на покрива, обновени са стълбищата, подменена е дограмата, ремонтирани са системите за отопление и електричество.

Фандъкова пое ангажимент за изграждане на улица и нови тротоари в комплекса на хората със зрителни затруднения, както и детска площадка и обновяване на междублоковото пространство.

Многоетажни жилищни блокове се ремонтират и в районите „Искър“, „Подуяне“, „Надежда“, „Красно село“, „Студентски“ и др. В повечето квартали наред с обновяване на сградите се извършва и благоустрояване на градинките пред блока по програма „Зелена София“, която се финансира от бюджета на Столичната община.

Водещи новини

Още новини