Журналист: В цяла Европа избирателната активност беше рекордно висока, а у нас рекордно ниска

Getty Images/Guliver
share

Рекордно ниска беше избирателната активност на тези евроизбори в България и 70 процента от българите нe участваха в тях. В същото време в цяла Европа и в целия ЕС избирателната активност беше рекордно висока, заяви журналистът Петко Георгиев в изборното студио на Нова телевизия. Той добави, че твърдите ядра на партиите у нас са си премерили силите на евроизборите и ГЕРБ се е справила по-добре от БСП.

Антропологът Харалан Александров коментира, че премиерът Бойко Борисов почти не е направил грешка, като основното му постижение е, че е успял да намери баланс между извинението и обещанието за промяна. Александров поздрави и "Демократична България" за постигнатия резултат на евроизборите.

Петко Георгиев препоръча да не се прибързва с оценките за "Демократична България" и отбеляза, че вероятно ще имат един представител в Европейския парламент. Това е добро начало за някакъв бъдещ път, но се очакваше, че ще има преливане на гласове към "Демократична България" заради скандалите, свързани с ГЕРБ, отбеляза Георгиев.

Водещи новини

Още новини