Младен Маринов: Не бива МВР да се въвлича в опити за предизборни скандали

share

Държа МВР да не се въвлича в скандали и проблеми. Още от самото начало сме създали стриктна организация по охраната на изборните секции. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов след среща с вицепрезидента Илияна Йотова. Всичко, което сме извършии до момента, е на база на реално подадени сигнали.

По думите му предупредителните протоколи се издават на база на сигнали. Такива се издават на физически лица, не се ръководим от това кой от коя партия е. През 2017 година са били издадени 3500 предупредителни протокола, до момента са издадени 1200. Има 7 досъдебни производства, свързани с нарушения на изборния процес, каза Младен Маринов.

Получаваме сигнали от цялата страна, с наближаване на изборния ден сигналите за купуване на гласове ще се увеличават, каза министърът.

Всеки един от тях се проверява. Не бива МВР да се въвлича в опити за предизборни скандали, каза вътрешният министър.

Младен Маринов заяви, че срещата му в президентството не е била по повод изборите.

От прессекретариата на президенството разпространиха информация за срещата.

Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с министъра на вътрешните работи Младен Маринов и директора на Дирекция „Миграция“ към МВР Николай Николов във връзка с подготвяния от нея национален форум за чуждестранните студенти с български произход, които се обучават в български висши учебни заведения по ПМС №103 и №228. Такава работна среща вчера беше проведена от вицепрезидента Йотова и с министъра на образованието Красимир Вълчев. Илияна Йотова участва в редица Студентски лаборатории „Перспектива за развитие с българска диплома“, на които студентите от чужбина с български произход споделиха своите проблеми. Въз основа на изводите от Студентските лаборатории екипът на вицепрезидента изготви предложения за промени, които да уреждат по-добре статута на сънародниците ни зад граница, които желаят да продължат образованието си във висши училища в България. Тези предложения Илияна Йотова ще представи на планираната от нея национална среща за проблемите на чуждестранните студенти с български произход. На нея ще присъстват представители на всички институции, имащи отношение по темата, представители на академичните ръководства на университетите и на студентите, както и на работодателските организации.

Водещи новини

Още новини