Андрей Новаков: Ако тримата български евродепутати бяха участвали в гласуването на пакета „Мобилност“, днес щяхме да говорим за него в минало време

ГЕРБ
share

Следващият Европейски парламент ще финализира процедурата за пакета „Мобилност“. Вероятно ще отпаднат част от неиздържаните текстове в сегашния вариант на пакета и през 2020 година ще бъде приет регламент.

Това каза кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков на среща с автобусни и товарни превозвачи от региона на Плевен. „Трима от българските евродепутати не присъстваха на гласуването на пакета „Мобилност“. С техния глас днес вече щехме да говорим за пакета в минало време“, обясни Новаков. Той заяви, че ако получи подкрепата на хората - ще поиска членство в Комисията по транспорт, за да отстоява интереса на българските превозвачи.

Разговорите по пакета „Мобилност” ще се подновят зимата на тази година и затова е много важно какви хора българите ще изпратят в ЕП“, отбеляза кандидатът за евродепутат, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

 

Водещи новини

Още новини