Елена Йончева: Ще се преборим  с „Визия за България” и „Визия за Европа”

share

„12 години сме част от ЕС-за това време България трябваше да стане едно по-добро място за живеене, с достойни заплати и пенсии, защото в страната ни бяха налети над 30 млрд. евро. Въпреки това, ние сме най-бедните и онеправдани в ЕС. Затова представителите на левицата в новия ЕП ще  имаме много работа”. Това каза водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева пред стотици жители на гр. Варна.

Тя заяви, че БСП  ще се бори за общоевропейска минимална работна заплата и пенсия, развитие на икономиката, срещу младежката безработица, както и срещу демографската катастрофа, обхванала България.

„Можем да преборим демографската криза с конкретни мерки, които само БСП предлага, защото имаме „Визия за България” и „Визия за Европа”, които обсъдихме с хиляди българи”, каза още Йончева.

Тя уточни, че всяко работещо семейство трябва да получава 6400 лв. еднократна помощ за второ и трето дете, данъчни облекчения за всяко дете, а детските градини  да бъдат безплатни. Водачът на листата на левицата добави, че е нужна и реформа в образователната система- всички училища да имат еднаква материална база, един учебник по всеки предмет, а системата „парите следват ученика” да бъде премахната.

„Всичко това е реално и лесно постижимо и сме описали как да бъде реализирано. То ще се случи след като върнем парите, които изтичат от бюджета, обратно към държавата. Нужна ни е помощта на ЕС. Чрез неговите механизми, програми и бъдещата европейска прокуратура, както и чрез работещо законодателство у нас ще успеем да пресечем корупцията, да съживим икономиката си и да инвестираме в знаещите и можещи българи, както и в децата на България”, категорична бе Елена Йончева.

Тя каза още, че преди всичко трябва да сложим край на управлението на шайката и на модела Борисов. „Ще се преборим за всичко това, ще се преборим срещу криминалното робство, обхванало България, с №18 в бюлетината”, заключи Елена Йончева.

Водещи новини

Още новини