Елена Йончева: Толкова години сме член на ЕС, но дори не се доближаваме до Европа

  • 24 април 2019 08:13

  • 2104
  • 41
 Елена Йончева: Толкова години сме член на ЕС, но дори не се доближаваме до Европа
© БСП

Вярвам, че можем да решим проблемите при усвояването на средствата от европроектите и корупцията при тях. Очевидно е, че в България няма ефективна правораздавателна система, прокуратурата също не работи ефективно, а хората нямат доверие в институциите. Нужно е да се борим и да работим заедно с гражданските и НПО организации, за да решим този сериозен проблем. Това каза водачът на листата на „БСП за България” Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в на среща с жителите на гр. Ямбол, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Пред над 200 жители на града тя заяви, че за пресичането на корупцията, не можем да разчитаме само на бъдещия европейски прокурор, защото управляващите се готвят тихомълком да назначат двама представители на европейската прокуратура у нас.

„Проблемът с корупцията при европроектите е, че всичко е затворен кръг. В Ямбол имате конкретни примери. Крадат се пари от сметището, от ремонта в центъра на града, от детските градини и накрая тези пари отиват за купуването на изборите. Благодаря ви, че все още имате сили да се борите, че не сте се отказали от гнева срещу корумпираното правителство”, добави Йончева. 

Водачът на листата на "БСП за България" коментира, че всичко, което получаваме от Брюксел, като средства по програми не се чувства от българските граждани, защото не достига до тях.

„Толкова години сме член на ЕС и вървим към Европа, където има социална справедливост. Вече 12 години дори не се доближаваме до нея”, коментира още Йончева. Водачът на листата на левицата заяви, че вместо след тези милиарди, които се изсипаха в страната ни, да живеем по-добре, сме последни по всички показатели. „Доплащаме 50% от доходите си за здравеопазване, за 10 години 60% от българите са станали полуграмотни. Защо се случва това? Заради управляващите, които объркаха всички системи, защото това, което приема парламентът е в интерес на определи фирми и кръгове, в ущърб на обществения интерес”, посочи Йончева.

„Ние сме убедени, че ако спечелим, ще има предсрочни избори и на тях не просто БСП ще спечели, а и целият народ. ГЕРБ в момента пазаруват – купиха си лъвчето на СДС, купиха и други десни партии, а тези, които не могат да купят, ги заплашват”, коментира още Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в. Тя заяви, че заради това управление в хората не е останала надежда и затова напускат България.

„Трудно е да обърнем този процес, но е възможно да го направим заедно”, каза Йончева. 

„Чувствам се по-уверен, че битката си струва, защото тази мафия си отива. Не трябва да пропускаме да финализираме тази битка, която водим в името на България”, заяви секретарят на ПГ на „БСП за България” Кристиан Вигенин. Той коментира, че управляващите разбират, че си отиват и правят всичко възможно, за да се задържат, но нещата са необратими.

„Хората имат надежда в БСП и преди всичко в Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в, че нещата могат да се променят. Нека на 26-и май да нанесем на управляващите това решаващо поражение, след което пътят ни ще бъде само нагоре. Битката е тежка, но ние ще я спечелим, за да се възроди България и да продължим напред”, заяви Кристиан Вигенин .

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2104 41

Свързани новини

Коментари 41

Добави коментар
Стоян Минков

2019.04.29 | 13:58

41

Нагла, гьонсурат, това е лицето на БСП!

2019.04.24 | 09:02

5

България е долнопробна Африканска държава с диктатурно управление само палмите ни липсват в цялата картина.

2019.04.25 | 16:09

40

Ти вече си готов да партнираш на маймуните, по интелект нямате голяма разлика.

2019.04.25 | 08:10

39

Стига сте спорили и говорили за глупости! Затова сме на тоя хал! Все разделени, все бедни и все на опашката!
Истината е ясна и проста - държавата ни не се управлява добре от вече 30 години! Националният и общ за всички ни интерес да развиваме икономика и сигурност се продават на чужди интереси от всякакъв вид за жълти стотинки от политиците ни! Тук слагам ВСИЧКИ политици от последните 30 години. Мразя комунистите, но демократите са тяхна ужасяващо некадърна и корумпирана версия!
Аз съм българин и искам държавата ми да се развива според собствените си интереси и интересите на народа ни, а не да обслужва тая сган в парламента (говора за всички, не за ГЕРБ, БСП или друг конкретен). Всички са една и съща пасмина!
Проблемът е в действащата към момента Конституция и докато не я премахнем изцяло - не да я ремонтираме, а да я премахнем, този отвратителен модел ще се възпроизвежда до безкрай, като само ще се сменят продажниците на чело на хорото.
В световен план - вижте държавите с най-добър жизнен стандарт, най-силните и проспериращите (тук не включвам тези от ЕС, тъй като не считам че вървят на добре както е видно от събитията през последните 5 години - сравнете Германия и Франция преди 5 години и сега); та имам предвид - в световен план има само две доказали се форми на дългосрочно успешно управление - президентска република и монархия (в различните им вариации). Трябва да премахнем възможно най-бързо измислената от комунистите и протежетата им от лъже демократичните формации в началото на прехода Конституция или ще изчезнем първо като народ и накрая и като държава!

мииии

2019.04.24 | 12:47

33

ако тая червена барсала ни води към европа тежко ни!!!!!!!

2019.04.24 | 16:37

38

Ми да, води ви за носовете,ама не към Европа а към Евразията на Путин....

Иван Томов

2019.04.24 | 16:25

35

То Йончева отдавна е в Европа, какво се притеснява. То милиони къщи....

ххх

2019.04.24 | 16:35

37

Не само Йончева,целия апарат на БКП е буквално в Европа.Поинтересувайте се колко и кои наши партийни величия от Живково време,че и наследниците им, живеят в Австрия със заграбени пари от народа на пъпа на Виена. Не е тайна че точно австрийската столица е свърталището на бивши и настоящи комунистически лидери от Източна Европа. Е , на някой децата им живеят в Лондон,като на Нинова например...

2019.04.24 | 16:30

36

Как да се доближим като назначените от Луканов "бизнесмени" и "работодатели",до един от редовете на БКП,не желаят да плащат нормални еврозаплати на работниите си. Тяхна мечта е работника да им работи без пари и да им целува ръка . Те затуй младите напускат и работят на запад,където поне комунизъм не е имало.

2019.04.24 | 14:27

34

Ленооо, айде дай пресконференция за Банов, крадлоо! И да не забравиш документите за евро-къщите ЛайноразносвачкЕЕЕЕЕЕ!

Генерал Решетников

2019.04.24 | 12:15

32

Бели спретнати къщурки,
с две липи отпред,
тук Елена свива хурки
с всяко евро...
и от дек на дек!

божеее

2019.04.24 | 12:15

31

вии червените катили ли ще ни доближите до европа,по скоро ще ни хвърлите в прегръдките на ''братска русия'',господ да ни пази от червени европеиици,лошо ни се пише народеее!!!!!!тоя филм сме го гледали!!!!!

Умник Гюро

2019.04.24 | 12:14

30

Крайно време е вече това комунистическо грозило да посети Сливенския затвор в качеството си на клиент-пенсионер!

Добави коментар

Водещи новини