Александър Йорданов: Само ГЕРБ - СДС може да откаже БСП от мерака ѝ за власт

share

От всички партии и коалиции, единствено ГЕРБ - СДС може да победи БСП и да я спре и да я откаже от мерака ѝ за власт. Всички други имат други цели - малки, минималистични. Това каза в студиото пред Izbori.bg шестият в евролистата на ГЕРБ и СДС Александър Йорданов.

"България и Европа трябва да направят изключително важен избор и да решим какво искаме. Дали Европа ще бъде единна, което ще е в национален интерес на България, или Европа ще върви към вътрешна конфронтация", добави той. „Нашият исторически опит ни говори, че няма националистическа солидарност. Няма как някоя друга страна да се загрижи за българските национални интереси“, подчерта Йорданов.

"БСП не преследва европейски цели. Тя преследва антиевропейски цели и използва изборите като катапулт, с който да се върне на власт в България", заяви Йорданов. Той призна, че е приел да участва в евровота, защото така ще помогне да се попречи на БСП да се върне на власт.

Той коментира и обединението на ГЕРБ и СДС за евроизборите. "Европа трябва да запази своето движение. Благодарение на управлението на ЕНП има промяна, която е само за добро", каза Йорданов и напомни, че много хора искат да видят какво ще стане, ако на власт дойде Корнелия Нинова или знатната офшорничка (Елена Йончева).

Кандидатът за евродепутат коментира състоянието на еврозоната и напомни как хитрите гърци стоят в нея въпреки заплахите, че ще я напуснат. Йорданов коментира и дали наистина Радан Кънев е представител на десните избиратели. По думите му, ако е такъв, трябва да си стои в България, а не да иска да става евродепутат.

"Той е типичен партизански работник", заяви той. "Появата на тази общност "Демократична България" разцепи дясното и помага на БСП", смята Йорданов и напомни как той с атаката си срещу ГЕРБ е помогнал на социалистическата партия и на ДПС. „Това не е добре за България", каза Александър Йорданов.

"Партиите се създават, за да достигнат до управлението на страната. Ако искам да съм в опозиция, аз мога и в нас да си стоя със съпругата ми", допълни той.

"Затова моят съвет е малко повече акъл на тези избори. Ще победим БСП, ще дойдат и следващи избори - местни, парламентарни", завърши кандидатът за член на ЕП Александър Йорданов.

Водещи новини

Още новини