Цветанов в Харманли: От 11-те общини в Хасковска област – Харманли е получила най-много държавни средства в последните години

Пресцентър ГЕРБ
share

Преди няколко години жителите на Харманли избраха Мария Киркова за кмет и получиха стабилна местна власт, която работи в техен интерес и получава подкрепа от правителството. От 11-те общини в Хасковска област – Харманли е получила най-много държавни средства в последните години. Те са използвани за реализирането на изключително важни проекти. Близо 5 млн. лв. са отделени за реконструкция на стадион "Хеброс" и за изграждането на нов спортен комплекс. Почти 1 млн. лв. струваше цялостното обновяване на най-голямото читалище в града – "Дружба". Отделно са дадени стотици хиляди за изграждане на ВиК и канализация. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов по време на среща в Харманли с представители на местния бизнес, граждани, членове и симпатизанти на ГЕРБ. Домакин на форума бе кметът на Харманли Мария Киркова, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Нашата политика е да градим, а не като опонентите ни – да разрушаваме. Важно е да запазим този курс на устойчиво държавно развитие, а това минава през победа на изборите. На предстоящия вот трябва максимално много евродепутати да се присъединят към голямото семейство на ЕНП в ЕП, посочи Цветанов и обясни, че след края на изборите ще бъде направен анализ на личния принос по време на кампанията и на обществената подкрепа към всеки един потенциален кандидат за кмет или общински съветник по места.

Цветан Цветанов изтъкна заслугата на премиера Борисов за продължаващия диалог с Турция и за извеждането на отношенията с южната ни съседка като приоритет по време на европредседателството. На срещата на високо равнище ЕС-Турция във Варна бе препотвърдено споразумението за бежанците, а днес в България можем да отчетем нулев миграционен натиск, отбеляза той. По думите му помощта на държавата към Харманли не е случайна, защото хората от общината понесоха много през 2016 г., но останаха толерантни към мигрантите и запазиха своята човечност.

По време на събитието жители на с. Бисер припомниха м. февруари през 2012 г., когато селото пострада много тежко от наводненията. За нас Цветан Цветанов е бисерчанин, защото с всеотдайната си работа преди 7 години не само като министър, но и като човек, той спаси човешки животи, споделиха хората.

Областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев отговори на въпроси на граждани относно Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. В цялата страна благодарение на програмата са санирани 1660 блокове. Спестената електроенергия само за една година е 1 млн. мегаватчаса.  Това означава, че най-големият блок на „ТЕЦ Марица изток 2” може вместо да работи за вътрешния пазар – да изнася ток. Това пък на свой ред означава печалба за бизнеса, по-чиста околната среда и ниски сметки за всяко семейство, обясни Добрев.

След края на събитието Цветанов, заедно с кмета Мария Киркова, Делян Добрев и областния управител Станислав Дечев - инспектираха хода на ремонтите дейности по стадион "Хеброс", за които правителството осигури 5 млн. лв.

Водещи новини

Още новини