БСП се регистрира в ЦИК и обяви: Европейските избори могат да сложат началото на промяната в България

БСП
share

Внесохме 6000 подписа, получихме 6-и номер във входящия регистър. Бихме искали да се обърнем към всички българи и тук, и в чужбина: гласувайте. Европа не е нещо далечно и незначимо. Много е важно какви хора ще изпратим там. Не просто да получават високи заплати, а да защитават българския интерес. От това зависи дали и Европа ще бъде важна за всеки българин. От това зависи дали ще има инвестиции и работни места за вас. Не подценявайте предстоящите европейски избори, гласувайте за която искате политическа сила, но бъдете активни. Европейските избори могат да сложат началото на промяната в България. Може да започне промяната на модела от последните 30 години, така че бъдете активни.

Това призова пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като партията ѝ се регистрира в ЦИК за евровота, предаде репортер на Novini.bg.

,,Антикорупционният закон не е нов. Точно преди една година водихме тази дискусия. Според нас трябва различните власти да имат своите представители в комисията против корупция. Това е принципен и конституционен въпрос. Който и да заема тези места, трябва да има възпиране и разделение на властите. Сегашният модел вече даде своите дефекти'', обясни Нинова и добави, че председателят на КПКОНПИ трябва да се назначава от президента, независимо кой е той.

,,Няма защитени лица. Президентът също го каза – всички сме равни пред закона, без значение от политическата принадлежност. И Лозан Панов, и Валери Жаблянов... всички без изключение'', каза още лидерът на социалистите.

,,Днес на Изпълнителното бюро обсъдихме ситуацията с Валери Жаблянов и той е готов да съдейства, така че нека органите го разследват'', посочи тя.

,,Мнозинството избра Пламен Георгиев, сега им предлагаме да си го сменят, а те променят закона за КПКОНПИ, променят условията за поста, за да сложат на него един специален човек. За пореден път законите в България, които правят ГЕРБ, са за специални хора'', разкри Нинова, като не посочи конкретно име и отново обяви, че БСП няма да влезе в парламента.

Относно казуса с АБВ за името "Коалиция за България" Нинова потвърди, че БСП е внесла своите възражения в ЦИК и ще чакат решението на комисията.

,,Докато управляват, те променят закони за определени фирми, за да може после да получат апартаменти. Какъв морал може да има в това да си подадеш оставката и после да заплашваш със съд и да се определяш за "Цветанов плюс"... За такъв морал ли говорим?'', коментира тя скандала с апартаментите.

Водещи новини

Още новини