Дянков прибира милионите на Маджо

share

Младен Михалев - Маджо е на път да се раздели с десетки милиони левове заради данък лихва, пише "България Днес".

Налогът трябва да бъде гласуван до дни от парламента по настояване на финансовия министър Симеон Дянков. Той предвижда от началото на 2013 да бъдат облагани с 10% доходите на гражданите, получени от лихви по депозитите. Новия данък имал още една цел - да извади "на светло" богатствата на мутри и олигарси.

Първата цел на ревизорите са сметките в Швейцария. Според неофициална информация  в алпийската държава стотици нашенци кътат пари в сметки, които надхвърлят половин милиард евро.

Според изданието един от тях е Младен Михалев - Маджо. Ексбосът на СИК от години живее там. В Швейцария са  убежищата и на още десетки мутри и олигарси, които са прехвърлили в тамошните банки парите си, натрупани от рекет и силово застраховане, твърдят ченгета.  До момента сметките на Маджо и останалите олигарси бяха недосегаеми за данъчните заради липсата на официална информация за тях. Според подписано споразумение между Симеон Дянков и Швейцария нещата се променят - родните данъчни ще започнат да получават редовно информация за сметките на нашенци в алпийската държава. Ако се установи разминаване между получените доходи от заплати или бизнес  - започва данъчна ревизия и се сезира Комисията за установяване на незаконно придобито имущество.Тя може да поиска конфискуване на парите, без швейцарските власти да могат да откажат.

Водещи новини

Още новини