Цените за предоставеното месо са напълно нормални. Тези пържоли са от добре подбрано специализирано месо. Това заяви пред Novini.bg Павлин Петров, съпредседател на Българската асоциация на заведенията и собственик на заведение в столицата. Повод за коментара е станалата известна в мрежите сметка от 650 лева за три пържоли в ресторант във Варна.
По-рано днес родни известни шефове защитиха заведението, като призоваха да не се толерира неграмотността на част от клиентите.
"Препоръчвам на клиентите предварително и внимателно за разгледат менюто и да изберат ястие според бюджета си. Няма как да не погледнем менюто и описаните цени", заяви още ресторантьорът.
"Не виждам в случая какъв е проблемът с тази касова бележка, която се разпространява в мрежите. Има заведения от нисък и от много по-висок клас. Това е например да отидете на море в квартира или да изберете 5-звезден хотел - услугата е различна!"
"Към момента има много скъпи меса и независимо къде изберете да го консумирате, то отново ще е на висока цена. Няма как да е по-евтино от себестойността му", категоричен бе собственикът на заведение.
"Може да има претенции към дадено заведение, ако е надписана услуга или има несъответствие в консумирането", допълни Петров.
"Тук дори не става въпрос само храната, а и за обслужване и обстановка", коментира още той.
"Има целенасочена атака срещу имиджа на българското Черноморие. Родното море може да предложи много повече от курортите извън страната - да чуеш много известен изпълнител на плажа или в заведение на достъпна цена, да хапнеш прясна храна, имаме и опции за културен туризъм. Зависи от търсенето - имаме от нисък до висок клас. Все пак трябва да сме преценили бюджета си", завърши Павлин Петров.