Румен Радев: Чуждестранните инвестиции заздравяват и задълбочават отношенията между България и страните, от които идват вложенията

Булфото (архив)
share

Чуждестранните инвестиции заздравяват и задълбочават отношенията между България и страните, от които идват вложенията. Това посочи президентът Румен Радев по време на церемонията по връчване на седемнадесетите годишни награди „Инвеститор на годината“.

Държавният глава връчи наградата в категорията "Инвеститор на годината" на „Алкомет“ АД – Шумен, предаде БТА.

„Преките чуждестранни инвестиции са по-ценни дори от финансовите вложения с многото перспективни модели, които внасят в България за организация за производство и нови ефективни модели за отношения между държавата и бизнеса и между обществото и бизнеса“, коментира президентът.

"Предварителните данни на Българска народна банка сочат, че за миналата година ръстът на инвестициите е близо 90% спрямо 2021 г.", каза още Радев.

Българската агенция за инвестиции отличи най-значимите инвестиционни проекти в девет категории - "Инвеститор на годината", "Инвестиция на зелено", "Инвестиция в разширяване на бизнес", "Инвестиция в човешки капитал", "Успешен стартъп", "Община в България с най-много инвестиции", "Будител" и "Национална кауза" и "Инвестиция в иновативен бизнес".

"Тези отличия са признание за вашия принос към българската държава и общество", каза Румен Радев на отличените.

Министър Никола Стоянов: Автомобилната промишленост у нас отчита оборот от 4,3 млрд. евро

Водещи новини

Още новини