Рамадан Аталай: Има производители на зелена енергия, които получават преференциални цени и реализират свръхпечалби

Булфото (архив)
share

Посланията, които управляващите изпращат, създават усещането в обществото, че някои хора във властта не могат да се справят и не разбират за какво са взели властта, това каза депутатът от ДПС Рамадан Аталай пред БНТ.

По думите му по-голямата част от министрите вече са участвали в правителства, сформирани от президента, така че те не са нови министри. "При тях като че ли има едно неразбиране, че те вече не се занимават с малък бизнес, а с управлението на държавата", смята Аталай.

Народният представител коментира и темата за сезирането на прокуратурата заради фотоволтаиците. По думите му, има производители на зелена енергия, които получават преференциални цени и реализират свръхпечалби.

"Искаме да се види тези свръхпечалби откъде идват", подчерта депутатът от ДПС. "Тъй като са частни фирми, поне да няма нарушения в плащането на данъците", допълни той.

"Ако предложението на ДПС от декември 2020 г. за въпроса с американските централи беше прието, днес ние щяхме да имаме още една възможност да се подпомогне при внесена криза", допълни Аталай.

ДПС сезира прокуратурата заради сделки за продажба на ток

Водещи новини

Още новини