Нуждата от "Набуко" е по-голяма от всякога, заяви експерт

share

Ползата и нуждата от „Набуко” е по-голяма от всякога, заяви експертът Кристиян Долезал, завеждащ „Връзки с обществеността” на консорциума „Набуко”, в интервю за БНР, "Неделя 150”.

Това, от което имаме нужда за в бъдеще, са нови инфраструктурни проекти и проекти, свързани с доставката на газ, добави той. Бих казал, че основното за „Набуко” е, че участниците и потенциалните потребители би трябвало да имат свобода на действие по отношение на проекта, тъй като при диверсифицирането на източниците на газ е много важно да има сигурност при доставките, коментира още експертът.

На въпрос за това дали ще има развод с някои от акционерите, Долезал заяви, че с консорциума са в преговори и очакват добри резултати. Нормално е да има размяна на аргументи, дискусии и спорове. „Акционерите са твърдо решени да участват позитивно в развитието на проекта. Наистина юни е много важен месец, тъй като предстоят преговори и развитието им в близките седмици. Мнението на консорциума бе, че тъй като те очакват положително развитие, с нетърпение ще очакват и мнения по този въпрос в рамките на месец юни. Консорциумът се казва Шах - Дениз и от тях се очакват положителни оценки”, посочи Кристиян Долезал.

Водещи новини

Още новини