От фитнесите са недоволни от липсата на предвидимост в COVID мерките

Булфото (архив)
share

Двуседмични по-строги мерки във връзка с разпространението на COVID-19 са въведени от вчера в страната. В някои области фитнес залите са затворени, а други работят до 30% капацитет. В София фитнесите работят на 50% от капацитета си.

"Никой от бранша не може да реагира спокойно в ситуацията, в която всеки нов ден може да донесе нови рестрикции или затваряне на залите. Не знам дали ще можем да си изкарваме сами прехраната или ще трябва да разчитаме на държавата", заяви пред БНТ Мария Станчева, управител на фитнес. 

Официално: Затегнаха мерките срещу COVID в София!

Тя подчерта, че в залите не ходят болни хора и фитнесите не са огнища.

Станчева сподели, че благодарение на медиите е започнало изплащане на помощи на заетите във фитнесите. Тя допълни, че все още се чакат част от средствата.

БАЗФ: При трето затваряне на спортните центрове ще бъде ликвидиран сектор "Здраве и спорт"

"Ако отново се стигне до затваряне на фитнесите и намаляване на капацитета на посещаемост, нашата зала ще се включи към протеста, който подготвят от бранша", разкри Станчева. 

"Затварянето доведе до фалита на много зали, други предстои да закрият бизнеса си заради фалит", каза още управителят и допълни, че настояват да има предвидимост.

Водещи новини

Още новини