Собственици на фитнес зали в Шумен протестираха срещу затварянето им

  • 16 март 2021 16:56

  • 689
  • 2
Собственици на фитнес зали в Шумен протестираха срещу затварянето им
© gettyimages

Собственици и служители на фитнес зали в Шумен протестираха за втори път - с искане да възобновят работа. Те се събраха днес пред сградата на Регионалната здравна инспекция.

Недоволството на няколкото десетки протестиращи бе породено и от факта, че Областният кризисен щаб в Шумен днес потвърди решението си от 10 март - за преустановяване на посещенията във фитнес центрове и всички зали по йога, пилатес, аеробика и други групови занимания в областта, до 31 март.

Областният щаб в Шумен е против отварянето на фитнесите

Решението на щаба бе преразгледано днес, след като собственици и служители на фитнес зали в Шумен протестираха срещу затварянето им - на 12 март, пред сградата на областната администрация в Шумен. Тогава, по препоръка на областния управител Стефан Желев, в писмен вид, протестиращите входираха искането си до администрацията - за отваряне на финтес залите, като собствениците им изявиха готовност да продължат да спазват всички противоепидемични мерки в тях.

В искането им бе отбелязано, че "спортът е най-важен за здравето на хората", което бе заявено и от протестиращите днес. Според тях не е справедливо - питейни и друг тип заведения за развлечение и хранене да работят, а такава възможност да не се предоставя за местата за спорт, които предлагат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
689 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ashleya22

2021.04.10 | 03:55

2
­В­и­ж­­­т­­­е­­ ­м­о­­­я­­­т­­­а­­­ ­­т­­и­­­й­­н­­­ ­п­­у­­­т­к­­­а­ ­­­-­ ­­­W­­­W­W­­­.­­B­­­G­­­1­­7­­.­C­L­­­U­B­

2021.03.16 | 17:20

1
Маринчо,няма да отидат те в ковидите.Там отиват тъпите и малоумни паники,които за хрема и кашлица тичат до спешното.А ти,ако имаш счупен крак,ше те обслужат на кукувден заради такива.

Добави коментар

Водещи новини