Има ли наплив в заведенията по "Витошка"?

Novini.bg
share

От днес вече ресторантите и кафенетата са отворени. Заведенията отвориха при спазване на пълни противоепидемични мерки и дистанция. 

Работното време е от 6 часа сутрин до 23 часа вечер, при запълнен до 50% от капацитета на заведението. На една маса ще може да бъдат настанявани до шестима посетители.

Разхлабват мерките: Ето кои дейности ще бъдат разрешени от днес

Въпреки, че времето не е топло, а денят работен, желаещи дори и за само чаша кафе не липсваха, видя репортер на NOVINI.BG.

Снимки: Novini.bg

"След първите две затваряния се оправихме, надяваме се да няма повече рестрикции", заяви пред NOVINI.BG Цветан Тодоров, управител на столично заведение на "Витошка". 

По повод икономическите мерки, управителят съобщи, че са получили пари по програмата "Запази ме" - 24 лв. на ден за декември за януари.

"Спазваме всички наложени мерки. Още през първия ден има клиенти, а хората не се плашат. Времето е хладно, но улицата е пълна", смята Тодоров. 

"Въпреки, че не е задължително, ни сме направили отстояние между масите, като сме премахнали и 50% от тях. На всяка маса е поставен дезинфектант, персоналът е с маски, а клиентите са предупреждавани да спазват дистанция", допълни управителят на столично заведение. 

Относно ваксинацията срещу коронавируса, Цветан Тодоров заяви, че персоналът му е разделен на 50/50. 

Снимки: Novini.bg

Напливът в заведенията на пешеходната зона на "Витоша" и в другите столични заведенията се очаква вечерта. 

По материала работиха Галя Георгиева и Радина Лазарова

Повече чуйте в прикаченото видео.

Водещи новини

Още новини