Ние не сме медици и не се бъркаме в тяхната работа, не искаме и те да се бъркат в нашата. Надяваме се да ни отворят на 1 март, защото отварянето не е толкова лесно. Трябва сериозна подготовка на обектите, които дълго време са били затворени. Това отваряне е и много скъпо. Искрено се надяваме това обещания на министър-председателя да бъде спазено. Дано да не се наложи пак да връщаме капаро за предстоящите празници. Това заяви в ефира на Нова телевизия Емил Коларов – председател на Сдружението на заведенията.
Може ли някой да ни обясни защо отворят всичко друго, а нас ни оставят затворени. Защо се отвориха ресторантите в хотелите, а нас не. Каква е разликата?, питат от Сдружението на заведенията.
По различни данни може би около 30% от колегите няма да отворят никога, категоричен бе той.