Горубсо - Мадан с нов собственик

share

Спекулациите в някои медии, че сделката за продажбата на "Горубсо-Мадан" от Валентин Захариев е пропаднала, се оказаха неверни.

Според въпросните публикации Николай Вълканов се е отказал да вземе рудника. Пред TV7 Николай Вълканов категорично обори твърдението, че сделката е пропаднала. Същото направи в студиото на "Гореща точка" и Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма.

"Говорих с Николай Вълканов и той ми каза, че са парафирали договора. Останали са за договаряне малки подробности, но като цяло всичко е готово. Проблемът с "Горубсо-Мадан" е решен, но това не означава решение на проблема с "Оловно-цинков комплекс" АД (ОЦК)", обясни Делян Добрев.

На живо от Кърджали работниците от ОЦК също знаеха, че няма да има сделка за "Горубсо". "Господин министър, искаме си заплатите, направете каквото трябва", апелираха работниците към Делян Добрев. Почти всички колеги са подали искане за издаване на изпълнителни листове. Около 400 от тях вече са обработени, обясни металург от комбината.

От студиото на "Гореща точка" Делян Добрев първо припомни, че държавата няма никакво участие в ОЦК, заради което не е необходимо да се меси. Правителството обаче полага усилия да се решат проблемите.

Водещи новини

Още новини