Теменужка Петкова: Българските граждани да бъдат спокойни, енергийната ни система е добра (видео)

novini.bg
share

Българските граждани трябва да бъдат спокойни относно доброто състояние на енергийната ни система през зимния период, заяви пред novini.bg министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Припомняме ви, че миналата година заради изключително ниските температури се появиха куп фалшиви новини относно това как ще има режим на тока.

„Енергийната ни система е в изключително добро състояние и българските граждани не трябва да се притесняват. Да се надяваме, че и времето ще бъде също по-благосклонно тази година“, каза още Петкова.

Министърът на енергетиката бе част от делегацията на премиера Бойко Борисов в Баку. Министър – председателят ни бе в Азербайджан по покана на президента Илхан Алиев.

Днес отново Петкова напомни, че Азербайджан е стратегически партньор на България в областта на енергетиката. „Ние работим заедно по един изключителен съвместен проект – интерконекторът Гърция-България“, който е основна част от южния газов коридор. По отношение на този проект основните количества газ идват именно от Азербайджан. Когато става въпрос за енергетика наистина отношенията между двете страни са изключително важни“, заяви Теменужка Петкова. По време на вчерашните разговори между Борисов и Алиев темата енергетика заемаше важно място. „Беше поставен въпросът от „Сокар“ да бъде направено проучване и да участват в газоразпределителната дейност на територията на страната. Това е една много добра възможност, свързана с разрешаването на проблема със замърсяването на въздуха“, каза министърът и добави, че ще се работи взаимно по въпроса.

Цялото интервю с министърът на икономиката Теменужка Петкова може да видите ТУК.

 

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева

Водещи новини

Още новини