Експерт: 2012 г. не се очаква да е особено ведра в икономическо отношение

share

2012 година не се очаква да е особено ведра в икономическо отношение.

Това каза Арман Бабикян, експерт по политически маркетинг, в предаването "От петък до петък" по БНР. 2012 година най-вероятно ще бъде малко по-спокойна в политическо отношение, защото няма избори. Но преди всичко хората ще се ангажирани с хляба и оцеляването си, защото очевидно е, че гладът и липсата на просперитет са големият проблем, допълни той.

Бабикян коментира и темата Шенген: Основанията, които бяха изтъкнати затова, че не е въпросът в техническата ни обезпеченост, а в политическата ни и обществена пригодност да сме част от това пространство мисля, че е очеизвадна. Тук няма нужда холандски министър да ни го казва, а ние да се оправдаваме, че холандските политици си имали вътрешни проблеми и видите ли българите са тяхното решение. Това са глупости.

Изключително нелепо е да се набива в главата на хората, че няма алтернатива, беше категоричен Бабикян. Никой не казва "аз" или "ние". Аз-ът никога не е част от проблема, който обществото не решава. Той е плюещият пред телевизора и ругаещият политиците, но от друга страна никога не съучастник на онова "те", което не си свършва работата. Алтернативи има, обясни още той.

Росен Плевнелиев вероятно ще работи държавен пиар, каза Бабикян. По думите му и президентът Георги Първанов е правел държавен пиар, но се е занимавал и със сплетни.

Смятам, че изборът на Сергей Станишев за председател на ПЕС е голямо попадение за България въобще. Той придобива съвсем друг статут, съвсем други възможности - чисто политически и оперативни. Не говоря само за ползите, които БСП може да извлече в България. Говоря за това, че някой от ГЕРБ, ако се сети да поддържа добър диалог, би могло да се извлекат добри ползи за България въобще. Това е лоша новина за феновете на Първанов във вътрешнопартиен план преди конгреса, защото те разчитаха той да се върне на бял кон в партията и лесно да превземе крепостта, коментира експертът по политически маркетинг.

По отношение на Меглена Кунева Бабикян коментира: Би трябвало тя да е алтернатива, друг е въпросът в каква посока е тази алтернатива. Натрапчиво е усещането, че става въпрос за един рефрен, който ни се повтаря от 15 години.

Водещи новини

Още новини