Експерт: Има привкус на отмъщение срещу Сашо Дончев

Нова телевизия
share

Има привкус на политическо отмъщение към Дончев. Това коментира енергийният експерт Иван Хиновски по повод скандала, известен като "ЦУМ гейт", при който бизнесменът Сашо Дончев се е срещнал с главния прокурор Сотир Цацаров. Смята се, че срещата е станала с посредничеството на друг бизнесмен Георги Гергов.

Според Иван Хиновски е възможно да става въпрос за нарочен удар срещу Дончев с цел изземане на бизнес. Той обясни, че в момента бизнесментът не е в много силно положение.  "Влошават му с разни трикове бизнеса", добави той. Хиновски изтъкна, че е грешно да се насочва вниманието към КЕВР заради увеличението на цените на газа. Проверката ще влоши имиджа на регулатора, смятан за независим орган, каза още експертът.

На същото мнение е и бившият посланик на България в Русия Илиян Василев. Той допуска, че скандалът е свързан с оплакването на Сашо Дончов и "Овъргаз" срещу Българския енергиен холдинг (БЕХ). Дипломатът напомни, че прокуратурата е сериозна сила и има механизми за влияние.

"Прокуратурата е огромна сила, да не забравяме какво се случи с КТБ", заяви Василев.

Той обърна внимание, че от 3 месеца, откакто служебното правителство, е на власт, не се случва нищо в енергетиката. Пред Нова телевизия Илиян Василев обърна внимание и на това, че в БСП има сериозни фигури с влияние в областта на енергетиката, като спомена името на Румен Овчаров.

Водещи новини

Още новини