80 000 българи работят сезонно в Гърция

Министерството на труда и социалната политика
share


80 000 българи се препитават от сезонна работа в Гърция. Това отбеляза социалният министър Зорница Русинова пред гръцкия си колега Георгиос Катругалос. Двамата обсъдиха възможностите за засилване на информацията както за работниците, така и за работодателите в двете държави.

Българският министър коментира, че сътрудничеството между България и Гърция по отношение на пазара на труда е ключово. Тя обясни, че южната ни съседка ще ни окаже съдействие при недекларирането на доходи от сезонна работа. Русинова и Катрагулос обсъдиха и въпроса с българските пенсионери.

Социалният ни министър приветства инициативата да бъде организиран излет за български и гръцки деца със специални нужди или лишени от родителски грижи. Русинова изрази увереност, че ако се работи за сътрудничество в тази посока, ще има и по-добро взаимодействие между двете държави.

Русинова и Катрагулос коментираха и актуалните за Европейския съюз проблеми. В края на срещата министър Катругалос отправи покана към министър Русинова на свой ред да посети Гърция, за да продължат разговорите по темите от взаимен интерес.

Водещи новини

Още новини