Павлова: Днес надделя разумът пред популизма

share

Днес надделя разумът пред популизма. Ясно е, че имаме дългове и трябва да ги платим. Ясно е, че имаме дефицити, които трябва да платим. Днес дълг не е взиман, а са одобрени банките, които да ратифицират договорите ни. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването "Още от деня" по БНТ.

Павлова призна, че коалиционните партньори са били объркани по въпроса, защото не им е била обяснена необходимостта от тази стъпка. Тя призна, че след разяснение партньорите им са били убедени от необходимостта за новия външен дълг, за което им благодари и по-специално на Валери Симеонов. "От необясненото достатъчно дадохме шанс на опозицията да станат значими. Целта ни е да разсрочим дълга за по-дълго време, и да го вземем на по-ниски лихви. Държавата не се загърбва с нови заеми. Имаме буфери, с които трябва да покрием дефицитите. В момента имаме повече разходи, отколкото приходи", разясни тя.

Регионалният министър изтъкна, че реформите не са загърбени, напротив - задължителни са. Ако не се случат дефицитите ще са двойни и тройни. Ние сме притиснати да правим реформи. В никакъв случай нямаме комфорт.

Предприемаме непопулярни мерки, призна Павлова и уточни, че това няма да е никак лесно. Тепърва ще имаме политически натиск и проблеми. Днес бяхме подкрепени от всички без БСП и Атака, което показва че има държавнически мислене. Разчитам, че по важните теми, които са значими за хората, ще бъдем подкрепени и от БСП.

Водещи новини

Още новини