ГЕРБ и ХСС ще си партнират в електронното управление и цифровизацията

ГЕРБ
share

"Законодателството, регулиращо интернет и онлайн пространството, трябва да бъде актуализирано спрямо нуждите на бизнеса и потребителите днес. Това включва равен достъп до онлайн пазарите, адекватна защита на личните данни и промяна в наредбите за авторското право.

Германия и България ще работят заедно за намиране на баланс в законодателните практики в областта на електронното управление и цифровизацията." Това заяви Ева Паунова, евродепутат от ГЕРБ, след работна среща с Маркус Блуме, депутат от Баварския ландтаг и председател на комисията, отговаряща за политическата стратегия на Християнсоциалния съюз на Бавария (ХСС) в съобщение до медиите.

Ева Паунова сподели, че конкурентното право на ЕС не бива да забавя или спъва разработването на нови технологии, продукти и услуги, съобщи пресцентърът на ПП ГЕРБ. Според нея също така е важно институциите да не се фокусират върху една определена компания, а да разглеждат пазара като едно цяло при инициирането на законодателни решения. Това би изпратило грешни сигнали към иноваторите и младите предприемачи с идеи.

Маркус Блуме също е на мнение, че бързото развитие на технологиите налага спешно създаване на закони, които регулират дейността на новите участници на пазара.

Същевременно правилата, отнасящи се за традиционните доставчици на услуги трябва да бъдат преразгледани и обновени. Срещата се проведе по време на ежегодния конгрес на Християнсоциалния съюз на Бавария в Нюрнберг. Участие в конгреса взеха канцлерът на Германия Ангела Меркел, председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер, председателят на ХСС и министър-председател на Бавария Хорст Зеехофер, както и членове на Бундестага и баварския ландтаг.

Водещи новини

Още новини