Красимир Каракачанов: Цената за "Булгартабак" е смешна

Булфото
share

От пресцентъра на ВМРО изпратиха до медиите становище по сделката за „Булгартабак”.

По думите на лидера на партията Красимир Каракачанов, готвената приватизация на „Булгартабак” е далече от всякаква прозрачност, социални гаранции и пазарна изгода.

Той определи предлаганата цена от 100 милиона евро като „смешна”. С такъв тип преразпределяне на собственост нещата у нас явно се връщат към правилата в Дивия запад, превръщаме се в един Див изток, категоричен е Каракачанов.

По думите, му руската банка, която стои зад сделката, очевидно прикрива друг играч, а обществото у нас не получава информация. Според Каракачанов активите на „Булгартабак” са не само материални, но и социални.

Дейността на дружеството е пряко свързана със съдбата на специфични групи хора у нас, които се занимават с тютюнопроизводство. Затова и трябва да има гаранции за тях, смята лидерът на ВМРО. 

Според Красимир Каракачанов предлаганият неясен начин за смяна на собствеността може да доведе до заобикаляне на заложеното от държавата условие за изкупуване на български тютюни от страна на новия собственик в следващите пет години.

Водещи новини

Още новини