Трайков за референдума: Хората разбират кога им се предлага развалена храна

share

"За съжаление вчера не можах да гласувам, а 22 години не съм пропускал нито едни избори", каза в сутрешния блок на Нова телевизия бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

"Организаторите на референдума успяха да дискредитират тази най - демократична форма на демокрацията, която толкова години чакахме", поясни той и определи като изключително некомпетентен въпросът, който бе зададен на хората. Според него, огромен е рискът някой да гласува едно, а това да бъде разтълкувано по друг начин.

"Не съм сигурен, че някой въобще спечели нещо от референдума", заяви бившият икономически министър.  Според Трайков, е нормално хората да са били объркани и да се чудят как да гласуват. По думите му, причината е безсмисленият въпрос.

"Хората казаха на политиците с този референдум, че са достатъчно информирани и разбират, когато им се продава развалена стока", каза още Трайчо Трайков.

Относно появилата се кореспонденция между предишните управляващи и РВЕ, той каза, че писмото, в което е обявена цената за АЕЦ "Белене" е било винаги наяве. Трайков определи като по - голяма интрига появата на писмото, в което НЕК информира държавата, че няма пари за строителството на "Белене".

Трайчо Трайков коментира, че тези, които са гласували с "Да" може да са го направили заради носталгията по евтината електроенергия.

Водещи новини

Още новини